مردم خاروانا بیش از پیش نگرانند!
تاريخ : 15 / 11 / 1396برچسب:, | 15:11 | نویسنده : سعید علیزاده

 

اختصاصی خاروانا نیوز: همه مخاطبین بزرگوار کم و بیش در جریان نگرانی ها و دغدغه های این روزهای اهالی غیور منطقه و شهر خاروانا هستند. مسائل زیادی باعث نگرانی مردم این خطه از کشور شده است که در این مطالب برخی از مهمترین آنها مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

یکی از مهمترین مباحث، موضوع سد حاجیلار و احداث پایاب این سد می باشد. طبیعتا همه می دانند که اراضی خاروانا به تنهایی نمی توانست احداث یک سد بیش از 60 میلیون متر مکعبی را توجیه نماید، لذا در زمان تصویب طرح علاوه بر اراضی پایین دست محور خاروانا- لیلاب و روستاهای همجوار این شهر، انتقال آب سد به اراضی برخی روستاهای دهستان نوجه مهر سیه رود و استفاده قسمتی از آب سد در صنایع (به ویژه مجتمع معدنی مس سونگون) مورد توجه قرار گرفت و این موارد باعث شد تا موضوع توجیه اقتصادی طرح حل و فصل شود. در ابتدای شروع طرح، عملیات احداث سد به سرعت پیش می رفت تا اینکه با تحریم اقتصادی کشور و سوء مدیریت مسئولین اجرایی وقت کشور، این پروژه نیز همانند بسیاری از پروژه های عمرانی با کمبود اعتبار مواجه گشت و به تدریج تعطیل گردید. با آغاز به کار دولت یازدهم شروع پروژه های جدید ممنوع شده و تکمیل پروژه های نیمه تمام در اولویت قرار گرفت. از سوی دیگر با عنایت ویژه مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از منابع آزاد شده کشور بعد از رفع تحریم ها، کارفرمای طرح یعنی آب منطقه ای اجرای پروژه را به شرکت دیگری واگذار نمود و عملیات احداث سد از سال 1395 با شدت بیشتری پیگیری شد. در کنار این موضوع، اتمام لوله گذاری طرح انتقال آب سد حاجیلار به معدن سونگون نیز خود عاملی در راستای تسریع عملیات احداث محسوب می شود، چراکه مسئولین شهرستان اهر سالهاست عدم رضایت خود از انتقال آب سد ستارخان اهر به معدن سونگون را اعلام می کنند و مسئولین مس مجبور شده اند بر فشارهای خود در جهت تسریع عملیات احداث سد حاجیلار بیفزایند.

طبیعتا تسریع عملیات احداث سد و آبگیری آن در سال آتی باعث خوشحالی اهالی خاروانا و لیلاب و سایر روستاهای همجوار است، لیکن مردم این منطقه زمانی می توانند از مزایای واقعی این سد بهره مند شوند که پایاب سد احداث شده و عملیات ایجاد شبکه و لوله گذاری ها در اراضی کشاورزان منطقه تکمیل شود. این موضوع که چرا مسئولین شهرستان و بخش تاکنون از پیگیری جدی این مطالبه مهم اهالی غفلت ورزیده اند، باعث شده تا این شایعه در بین اهالی ترویج شود که احداث سد بیشتر به دلیل تامین آب معدن سونگون صورت می گیرد و انتقال آب به اراضی کشاورزی مردم منطقه در اولویت مسئولین نمی باشد. این موضوع زمانی نگران کننده تر نیز می شود که مسئولین شهرستان ما هیچگونه اقدام جدی در این خصوص انجام نمی دهند، ولی نماینده مردم مرند و جلفا به همراه تنی چند از مسئولین شهرستان های مذکور و برخی مسئولین دیگر، جهت بررسی موضوع انتقال آب به روستاهای دهستان نوجه مهر در محل کارگاه سد حاضر می شود و قطعا موضوع تامین اعتبار انتقال آب به روستاهای حوزه خود را عملیاتی خواهد کرد. اگر در سال 1397 عملیات احداث پایاب سد در خاروانا و روستاهای همجوار عملیاتی نشود، مردم چاره ای جز پذیرفتن شایعه فوق (البته فعلا شایعه!) نخواهند داشت. ولی مسئولین محترم توجه داشته باشند که انتقال آب سد حاجیلار به بخش مرکزی بدون رضایت اهالی خاروانا به راحتی میسر نخواهد شد.

یکی دیگر از موضوعات مهم، ایجاد شهرک تخصصی مبل در خاروانا می باشد. موضوعی که از ابتدای سال 1396 به طور جدی بر سر زبان ها افتاد و جهت تحویل زمین و انجام امورات اداری دیگر، هیئت موسس شرکت مربوطه نیز در همان ایام انتخاب شدند. علیرغم تمام تلاش هایی که هیئت موسس این طرح به همراه شورای شهر و معتمدین مردم انجام داده اند، به دلیل عدم حمایت کافی مسئولین ذیربط، تاکنون هیچگونه نتیجه عملی در این خصوص مشاهده نمی شود. اینکه مسئولین اجرایی و نماینده محترم مردم در مجلس، در محافل و مجالس مهم روی این موضوع مانور بدهند ولی هیچگونه حمایتی در راستای تاسیس شرکت، تحویل زمین، اخذ مجوزهای لازم و ... انجام ندهند، شائبه تبلیغاتی بودن طرح در اذهان مردم و سهامدارن متبادر می شود. از مسئولین گرامی خواهشمندیم چه در خصوص این شهرک و چه سایر پروژه ها از نجابت مردم خاروانا سوء استفاده نکنند. اینکه در هر محفلی از نجابت مردم خاروانا حرف بزنیم و از وجود این بخش در شهرستانی به نام ورزقان تنها جهت اخذ امتیازات لازم برای بخش مرکزی استفاده کنیم، باعث سلب اعتماد اهالی منطقه خاروانا از مسئولین ذیربط شده و باعث خواهد شد تا توسعه و پیشرفت بخش مرکزی نیز که مشخصا آرزوی قلبی شماست! با مشکلات جدی مواجه شود.

تاسیس شهرک تخصصی مبل یکی از مهمترین طرح های اشتغال زا برای این منطقه بوده و نه تنها اقدام بلکه عمل در راستای شعار سال یعنی اقتصاد مقاومتی تلقی می شود. اینکه دهها جوان خاروانایی و روستاهای همجوار که به تهران و سایر شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند، اعلام کرده اند در صورت اجرایی شدن این طرح آماده بازگشت به وطن خود و انجام فعالیت اقتصادی در این شهرک هستند، نمونه عملی لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری بوده و بر مسئولین فرض است که تمام اقدامات لازم در جهت حمایت از این جوانان را به طور جدی انجام دهند.

موضوع دیگر، بحث بزرگراه تبریز- اسپیران- خاروانا- نوردوز است. پروژه ای که در سایه بزگراه خواجه- ورزقان گم شد! اینکه مسئولین شهرستان به هیچ وجه راضی به سرانجام رسیدن این پروژه نیستند بر همگان واضح و مبرهن است. این موضوع زمانی بیشتر آشکار می شود که طی سال چندین جلسه جهت پیگیری و رفع مشکلات بزرگراه خواجه- ورزقان از سوی مسئولین برگزار می شود، ولی علیرغم پیگیری های شورای شهر و معتمدین مردم در مرکز استان، هیچ جلسه ای جهت رفع موانع و مشکلات این طرح از سوی مسئولین شهرستان برگزار نمی شود. مسئولین استانی باید دقت نمایند که به سرانجام رسیدن این پروژه نه تنها برای خاروانا بلکه برای کل استان توجیه اقتصادی دارد. این مسیر، فاصله مرکز استان تا مرز ارمنستان را تا حد زیادی کوتاه خواهد کرد و محدوده های نوردوز و قلی بیگلوی منطقه آزاد ارس را نیز به مرکز استان و پایتخت کشور نزدیک تر خواهد کرد. از سوی دیگر، این مسیر یک مسیر کاملا توریستی بوده و قطعا با عملیاتی شدن این پروژه، صنعت گردشگری در بخش خاروانا و حتی شهرستان های جلفا و خداآفرین پررونق تر خواهد شد. به هر حال، اهالی خاروانا علیرغم اینکه از اتمام سریع بزرگراه خواجه- ورزقان استقبال می کنند، خواهان تسریع عملیات احداث بزرگراه تبریز- اسپیران- خاروانا- نوردوز هستند. گرچه بزرگراه ورزقان نیز در سه راهی آقابابا به این بزرگراه خواهد پیوست، ولی شروع حداقل یکی از فازهای بزرگراه از خاروانا به سمت ورزقان یا نوردوز می تواند امید را در دل اهالی منطقه زنده نگه دارد. بسیاری از مشکلات موجود منطقه، به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، به دلیل نبود زیرساختهای مناسب مخصوصا جاده های ارتباطی مناسب می باشد؛ لذا تکمیل این بزرگراه ضمن اینکه بخش خاروانا را از بن بست موجود خارج می سازد، بلکه شرایط شروع فعالیت های اقتصادی و کسب و کارهای مهم در این منطقه را نیز فراهم می نماید. بالطبع، مساعد شدن شرایط فعالیتهای اقتصادی، منجر به مهاجرت معکوس اهالی و افزایش جمعیت منطقه نیز خواهد شد.

ادامه دارد...

چه زیبا گفته دکتر شریعتی

نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد؟

نمیخواهم بدانم کوزه‌گر از خاک اندامم

چه خواهد ساخت؟

ولی بسیار مشتاقم،

که از خاک گلویم سوتکی سازد.

گلویم سوتکی باشد بدست کودکی گستاخ و بازیگوش

و او یکریز و پی در پی،

دَم گرم ِخوشش را بر گلویم سخت بفشارد،

و خواب ِخفتگان خفته را آشفته تر سازد.

بدینسان بشکند در من،

سکوت مرگبارم را...



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: